yes alltså!

vi fick lägenheten!!woho!vet inte när vi kommer flytta men antagligen så snart som möjligt.längtar!! =D

ett glas vin om dagen..

..är bra för hälsan. Nejdå det blir det inte här. Men sitter o smuttar på ett glas nu samtidigt som jag pluggar. Igår gjorde vi nämligen brakmiddag här hemma. Gulliga mamma skickade bernaisesås så det blev potatis, kött o sås. En tomat o camembert-sallad och vitlöksbröd plus vin såklart. Sjuukt gott! Skolan rullar på o det är svårt o hänga med men jag gör mitt bästa. Slutar vid 12 så då går jag på lunch med lite folk från skolan. Sen sitter jag några timmar o pluggar o dricker kaffe med nån innan det är dags o traska hem eller till gymmet. Var på gymmet idag, första gången efter magsjukan och halsflussen. Usch vad segt! Men det var james bond på tv så det gick rätt ok ändå. Helgen var najs oxå. Var ju ute i fredas med klasskompisar och sov bort halva lördagen. Åt gofrukost och sen blev det middag på kvällen med Anders och Marcus. Efter det drog vi till en rysk klubb med guldtoaletter och halvnakna ryskor. Drack lite vodka och drog vidare till 2 andra ställen. Jag var trött o drog hem tidigt. Sen kollade vi på lägenheter på söndagen. Dem jag hade tänkt var rätt små när vi väl va där och kom o tänka på all olivers utrustning så det funkade inte. Men sen hittade vi drömlägenheten nästan. 125 kvm ungefär med 2 sovrum plus 2 badrum varav ett en-suite, fint kök med ugn och grym utsikt o inglasad balkong. Vill ha vill ha! men den var väldigt dyr så vi får se vad dem säger om vår rejäla prutning på priset...hoppas!! Nä nu ska jag ta paus o kolla på Lost tillsammans med min påse Gott o Blandat=D Puss!!

Lost in translation

Kära vänner! Det är äntligen helg. Jag känner mig helt lost i att skriva på kinesiska just nu. så fort man kommer ihåg en karaktär så lär man sig en ny. Det finns över 8000 karaktärer och kan man runt 2000 klarar man sig på gatan. Herregud! Till på måndag ska jag för det första komma ihåg de 20 jag lärt mig o sen lära mig 20 nya..högt tempo! Ojoj Skönt med lite helg nu o slappna av i huvet. Käkade just lite pasta o tomatsås o ska strax träffa några klasskompisar o dricka en o annan öl. Oliver är på flygplatsen o fotar Bill Clinton som kommer på besök i Peking. Imorrn blir det sova, käka god frukost och ja vem vet. Sen på söndag ska vi kika på lägenheter, ska bli så skoj! Peking är superkallt förresten. Det har snöat massa och vårkänslorna försvann direkt=( Nu ska jag dricka upp min öl o sen göra mig iordning. Trevlig helg!

ni hao ma?

Ja nu har ju skolan satt igång på riktigt. Herregud vad svårt det är!! Vi ska lära oss att läsa o skriva med, vilket jag inte var helt förberedd på. Ingen ide o vänta tydligen utan vi har kört igång direkt o jag känner mig lätt vilsen med hemläxan till imorrn. Så svårt o komma ihåg vilket tecken som är vilket och det ser fult ut när jag ritar/skriver. Sen finns det regler om hur man ska skriva dem oxå.. ojoj. Men det är bara o försöka antar jag. Ni hao! = hej Ni hao ma?= hur mår du? Wo hen hao=jag mår bra ..ni na?= och du? Wo ye hen hao= jag mår oxå bra Ni mama mang ma? = är din mamma upptagen (busy)? hihi, den är roligast Det va det enda enkla jag har lärt mig, o sen skriva det med kinesiska tecken är en annan femma. Annars var vi ju på konsert igår, det va en besvikelse=(. Ljudet va askasst så man hörde knappt om man var för långt bak inne på klubben..snyft. Träffade ialf nästan alla vi känner så det var skoj. Idag blev det dumplings efter skolan med två engelsmän o en svenne. Inte dumt inte! Sen pluggade jag lite o vår ayi var här o städade o lagade mat som vanligt. Oliver blev sur för hon lagar ganska ofta kött där benen är kvar så man måste spotta ut hälften, så är iofersej all kinamat nästan då kineser älskar när ben o allt brosk är kvar. Men för oss bortskämda västerlänningar är det lite störigt, man vill ju bara äta, inte sitta o pilla o slabba. I-landsproblem antar jag=) Vi äter ris 90 % av alla måltider i veckan med o det kan med bli tröttsamt. Ska nog be att hon bara lagar mat 3 ggr i veckan varav en gång pasta. Nu skäms jag lite för att jag är bortskämd här borta...men allt är inte en dans på rosor heller ska ni veta=) Imorrn eventuellt bio med catherine o sen är det ju nästan helg. Då ska vi på lägenhetsspaning..längtar!! Pussss

yo!

Kom just hem från lurre med oli på Element fresh. Åt en mycket trevlig eastern chicken sandwich o drack blåbärs smoothie. Sen en kaffe på the bookworm, ett cafe som oxå är ett bibliotek med tidningar o böcker. En ganska bra tisdag än så länge alltså. Skola i morse såklart, laddade med havregrynsgröt o massa kaffe för att orka gå upp i ottan. Har ju sovit till 11-12 i ett par veckor nu så det är lite småsegt o kliva upp vid 7 nu. Ikväll blir det koreanskt käk med lite polare o sen José González konsert. Ser jag fram emot! Nu, plugga lite på hemläxan o sen fixa iordning sig lite! Puss!!

skolstart

Då har man börjat skolan! Idag var bara lite allmän info mm men imorrn drar det igång på riktigt. Skola 8-12 måndag till fredag. Det ska bli skoj! Imorrn klass går det mest amerikaner men även en tysk tjej, en svenne och en brud från Libanon. Det här blir nog bra. Fick en bra start på dagen oxå för oliver lagade scrambled eggs med ost o skinka. mums! Solen skiner o jag mår lite bättre i halsen. Som ni hör är jag är jag betydligt gladare än igår. Nu kör vi! PUSS

bläää

Igår kände jag lite smärta i ena halsmandeln(heter det så, dem på sidan?) men försökte ignorera det genom att ta en alvedon, gå ut o äta mexikanskt med marcus o ta en drink. Var helt slut nä vi var på baren, antar att det beror på magsjukan, så stack hem vid 12. Vaknade sen 6 i morse av jätteont i halva halsen o ena örat. Åkte till doktorn vid halv elva o hon konstaterade att jag hade inflammation i halsen o att halsmandeln svullnad upp så mkt så det trycker mot örat..250 kr fattigare o nu blir det pencillin ett par dar. Bläääää. jag är så trött på o vad sjuk!!! Hade sett fram emot o gå ut o äta middag med oli ikväll hela veckan men nu blir det ligga hemma i soffan, igen! Förhoppningsvis mår jag bättre imorrn o vi kan hitta på nåt då.. Bra nyheter är ialf att jag är sjuk nu o inte på måndag då min skola börjar=) Men dagens glada nyhet är att Oliver ska till Sydafrika i juni, det var hans högsta önskan i år och han är jätteglad. Tydligen nån "för-tävling" till fotbolls-vm som går där nästa år. Idag är jag en riktig gnällfia o lipar stup i kvarten..men så är det ibland. Saknar alltid mamma extra mycket när jag är sjuk med. Men så kommer det nog alltid vara. Puss o kram på alla hjärtansdag!!

frisk som en nötkärna

..som mamma brukar säga=)
Japp, nu är jag frisk igen! Vaknade vid 12 och magontet var borta. Blev så glad så jag värmde på lite köttfärsås o spaghetti. Vi har ingen mikro så vi värmer allt i stekpannan med lite olja, funkar utmärkt! Åt lite för mkt bara så fick lite ont igen, men nu är det över.=) Sen åkte jag till Traderslink för o förnya mit visum som går ut snart. Kostade 2000 rmb för ett år visum, helt ok med andra ord men tar ju ändå emot o lägga pengarna på såna tråkiga saker. Nu har dem lagt beslag på mitt pass o sen är det hela klart om ca 10 dar, gött!
Efter det köpte jag biljetterna jag pratade om igår, det blir najs o gå på konsert på tisdag. Idag regnar det förresten i peking, det var läänge sen. Har varit solsken nästan varje dag sen jag kom tillbaka så det va väl på tiden. Kallt är det oxå.
Oliver stack precis iväg till flygplatsen. Han ska fota nere i Henan provinsen där dem har brist på vatten.


Men på lördag förmiddag är han tillbaks så det är inget o hänga läpp för=)
Just ja, jag har änteligen köpt en kaffemaskin...det blev en braun! Det är fin tysk kvalitet mina vänner o det gör inget att den va dyr för nu får jag mitt morgonkaffe igen..jippi!


äta baklänges

Usch usch..det känns som jag har blivit överkörd av en lastbil. I måndaskväll efter att vi käkat mat så fick jag jätteont i magen. Låg på soffan och gnällde o efter några timmar fick jag bosätta mig på toaletten. Magsjuk alltså eller nån sorts matförgiftning. Oliver var ute o fotade eftersom ett av cctv- tornen hade börjat brinna pga fyrverkerier: http://www.thebeijinger.com/blog/2009/02/09/CCTV-on-Fire
Mår lite bättre nu ialf men fortfarande ont ont i magen och går halvböjd här hemma. Har ätit lite äggröra nu o samlar krafter för o gå till skolan o skriva på några papper. Magont är det värsta jag vet nästan. 1. operera knät 2. körtelfeber 3. magsjuk.
Måste fixa min allahjärtansdag-present med i dagarna. Konsert med jose gonzalez=)

nu är jag helt slut

puss!

hej från soffan

Idag är det visst söndag och vi har sovit bort halva dan. Det är rätt skönt ibland men händer lite för ofta kanske, typ varje söndag=) Igår var en skoj kväll. Vi var ca 15 pers som var o åt middag på ett japanskt stället. Man satt brevid varandra på en rad och maten lagades framför en av en kock som stod o stekte. Dealen var 168 rmb, ät o drick hur mkt du vill. Det gillar jag!
Sjukt gott var det oxå. Grillat/stekt kött, fisk och lax och flamberade musslor och räkor. Till efterätt blev det bananer med glass som han fräste till. Såklart massa sake och öl med=)
När alla var mätta o glada drog vi vidare till Smugglers, en bar vi brukar trilla förbi då det är superbilligt, öl 10 spänn och vodka/redbull 20. Efter det blev det vidare till Tun bar o sen var vi hemma runt 5-snåret.
Imorrn ska jag hämta mitt nya pass på ambassaden och försöka fixa ett nyss visum...




Här är en bild från häromdagen då jag gick förbi en park som låg längs ån. Där fanns det några frisörer som öppnat salong.

freitag

Då var det fredag igen då. Alla dagar är iofersej som fredag för mig just nu. En bra start på dagen blev det med gym-besök och en omelett på det.
I onsdags firade jag och oli lillördag med daniel o federica på Q-bar. Lite chocolate martini och nån annan drink slank ner och det blev genast en mycket trevligare onsdag=) Igår var det seg dag men jag skulle äntligen köpa oss en kaffebryggare. Jag var så nöjd, kaffesugen och förväntansfull när jag klev in i butiken. Slutsåld!! blää

Nu ska jag snart på casting för nåt film eller tv-jobb o sen ska jag banne mig köpa en kaffebryggare nån annanstans. Nu får det va nog!!


Äntligen hemma!

I måndagskväll kom äntligen oliver hem igen. Jag överaskade på flygplatsen men blond som jag är(eller fejk-blond) så väntade jag på ett plan från Sydney fast Oliver kom från Melbourne. Efter 2 h kom jag på mitt misstag men som tur va landade just melbourne-planet=)
Igår blev det god lunch på fransk restaurang och sen lite shopping. Filmmys på kvällen och en pizza=)
Nu ska jag snart iväg o träffa Amanda o sen kanske jag orkar ge mig iväg till gymmet oxå.

bis später!

nu vet jag vart dem är

..alla kineser! Gatorna är ganska tomma och många restauranger och butiker har varit stängda under den här veckan pga nyåret/"spring festival". De flesta reser hem till sin hemstad o firar med familjen men det har ändå kännts så tomt här. Igår var jag och Marina(en spansk tjej som jag träffat här) i Ditan park där dem firar. Så sjuukt mycket folk, musik överallt och tusentals plastföremål och roliga mössor. Vuxna som sprang runt i pandamössor och masker..såg rätt skoj ut.
Efter det blev det thai o indisk mat på Lemongrass. Mmm älskar naan-bröd med vitlök.
Tanken var att gå ut på kvällen men Cathrine var sliten så det blev ännu en slapparkväll med Lost och chirre.


Idag har jag kikat på lägenheter igen, riktigt fina och helt nya med snygga möbler och allt. Nackdelen är inget gym, ingen pool och ingen efterlängtad ugn som de andra lägenheterna jag spanat in har. Får se vad oliver tycker sen. Området är iallafall perfa. Nära till massa bra västerlänska restauranger, alla barer o klubbar, olivers kontor, tunnelbanan och har en liten internationell mataffär med delikatess-disk full med ost och sen har dem Snapples med, som oliver älskar.
 Älskar o kolla på lägenheter, borde kanske bli mäklare ändå. =)

Bisous!

ps. imorrn kommer en efterlängtad oliver äntligen hem!!

RSS 2.0