Dragon Boat Festival

..det är det idag, det betyder ledigt=) Vädret är dock astråkit med regn och grått, riktigt deprimerande. Imorrn ska det nog bli sol ialf, isåfall drar jag med cathrine till poolen. Var där förra helgen, ett hotell nära flygplatsen som har najs pool med sköna solstolar och bar med mat o dryck. En riktigt skön lördag med 35 graders värme. Sen på kvällen hade jag min fest o det blev riktigt lyckat. Kom ungefär 30 pers  o drack öl o åt pizza innan vi drog vidare för o dansa på kokomo. Runt 4-snåret satt vi på plasstolar på gatan och åt grillade lammspett för 3 kr styck hos en liten kines. Såna grejer som man kommer sakna sen kan jag tro.
Annat som hänt senaste tiden är att jag har varit hos polisen på visa-kontoret 2 ggr pga att jag jobbar som eng-lärare men egentligen inte får jobba med det visumet jag har. Blev sjukt nervös när jag blev inkallad en 2a gång men det var inget o oroa sig för, bara massa prat i 2 h om vart jag jobbar nånstans och det blir mitt företag som får ta smällen för det hela.
Igår var jag hembjuden till en klasskompis som är diplomat och bor med sin pojkvän som är hollänsk ambassadör. En sjukt fin lägenhet på 36e våningen hade dem med bar i vardagsrummet  o bastu i badrummet. Det bjöds på 3-rätters som hushållerskan lagade och massa gott vin till det. Efter maten röktes det cigar(inte jag) och dracks whiskey. Enlunch som varade ca 5 h=) Ikväll blir det chips med dipp från världens bästa familj!!

tro det eller ej men jag har hittat leverpastej i peking, hurra!

min födelsedagspresent från mig till mig, skor för 120 kr

anita o sam, jag är kanske inte blekast ändå

för er som missade min halloween-outfit som sailormoon

puss

söndagsångest

Veckan har gått fort igen, det blev ju bara 4 dar av skola eftersom vi var i HK tills måndagkväll, skönt! Har tappat motivationen lite med kinsesiskan men ska hitta det nu igen för det är ju bara 1 mån o lite till kvar!!
Jag har just vart på pedikyr o manikyr, 110 spänn inkusive ryggmassage. det är sånt man kommer missa när man kommer hem. Det var min belöning för att jag inte har kunnat sova ut i helgen. I lördas var jag på 3 intervjuer som tog ungefär hela dan o idag var jag med min nya student, en liten pojk på 7 år, på beijing zoo. Det var rätt skoj eftersom jag inte vart där innan o fick ju betalt för det med=) Gick upp vid 7 i morse så igår tog vi det lungt o åt thai o kikade på film. Fredags var nåt helt annat, då dracks det drinkar och käkades mexikanskt o sen dansade vi på kokomo o bar blu till 5 på morgonen.
Idag har även hunnit med o jobba på min bränna. Satsar på att inte va likblek till poolöppningen som är 1a juli, go elin!
Nästa helg blir det födelsedagsfest. Jag har bokat takterassen på en hutong-bar lördagkväll o hoppas det kommer massa folk. yay! kan inte komma på sist jag hade födelsedagskalas så det ska bli skoj!


middag hemma hos oss

nu ska jag käka grönsaker i ugn med fetaost och lite thairester, yummi!
pusss

HK i love you!

Tillbaks från en underbar långhelg i Hong Kong. Vädret var strålande och vi hann med en hel del. Verkligen jättefin stad som har allt: mysiga gator med cafeer o restauranger, stränder, människor som pratar engelska och aldrig kallt väder. Kändes lite som att va i chinatown i new york. Så skönt o komma bort från kina en stund.  Här kommer lite bilder:

vårt annorlunda hotellrum som hade rolig design

oliver lycklig över första västerländska måltiden efter en vecka med kinesmat(bla komage)

vi tog båten över till hk-island sidan, vi bodde i kowloon, tog 10 min o kostade 2,50

strosade runt, väldigt backigt o massa trappor o mysiga gränder

tog en kall en, jag kör tjeckisk, oliver är mer för japansk

en dag tog vi färgan ut till lamma island

havet!!

blekfisen tog året första dopp

det finns inte bara hajar i australien

sista dagen åkte vi upp till the peak o kikade på utsikten

oliver träffade bruce lee och slog ett slag

Back in Jing nu!
Puss!

Hong Kong baby!!

Imorrn drar jag till H.K o möter upp oli som vart 1 vecka i Shenzhen o jobbat. Vi ska äta god frukost, shoppa lite, åka till nån ö och äta skaldjur o bada,  men framförallt strosa omkring o sitta på takterasser smuttandes på kall öl. Åh vad härligt!!
På återseende måndagkväll!
puss!

sommar

Nu är det riktig sommamr med 30 grader o solsken,underbart! Efter skolan denna veckan har jag legat på taket 1 h eller så..ganska najs. Förra helgen började så himla bra med jätteskoj fest som slutade runt 7 på morgonen. När vi kom hem så upptäckte vi att Dumbo var död, såå hemskt. Så resten av helgen var jag ledsen o seg men hade ändå en middag här hemma med lite folk. Nu är det tomt i lägenheten, ingen liten dumbo som skuttar omkring=´( ..han var så snäll o söt o jättebra sällskap. Han hade ialf en bra första o sista månad i sitt liv hemma hos oss. Troligtvis var han sjuk redan n är vi köpte honom utan att det märks. Vår städerska sa att hon känner en familj som alltid köper kaniner o den som levt längst levde 3 mån. Jag hade hört om liknande historier innan jag köpte dumbo men tänkte att jag skulle allt ta bra hand om honom..men det gick visst inte=(
Igår var jag på "cinco de drinko" som oxå var cinco de mayo eller nåt. Käkade lite pizza innan med jarkko o det var en riktig najs tisdag. Sjuukt mkt folk, kändes nästan som under os.

Nu ni! strax är det debut för mig o springa utomhus i peking. Det är egentligen inte rekommenderat med fysiskt aktivitet utomhus här pga dåliga luften men eftersom jag är för snål för o köpa gymkort så får det bli springa. Yeah baby!
Pusss o hej då lille dumbo
 

hej hopp

Sitter här med Dumbo, han är sjukt sällskapssjuk(lite som jag) o springer runt vid ens fötter hela tiden. såå söt! Men idag har han varit lite jobbig och hoppat i papperskorgen typ 3 ggr plus kissat i den, men han vet ju inte bättre. Han äter även chokladkalender när han tror att jag inte ser.
i tisdags åkte livsnjutarna vidare hem till sverige och jag fick en liten peking-svacka o ville följa med hem till linkan. Sen har det vart skola och nu har jag 3 dar ledigt för det är national holiday, yes! Igår var jag på fashionshow på en fancy restaurangen o efter det drink på ett thai-ställe som hade gay-night o halva priset. Mötte upp lite folk på The saddles takterass och sen blev det smugglers innan vi rullade hemåt vid 2. Idag har jag sovit länge och njutit av knäckebröd med ägg o kaviar, kanske veckans bästa måltid..!
Nu är jag sugen på en kall öl i solen/dimman o sen blir det avskedskalas för en av olivers polare som flyttar till manila. Imorrn ska jag prova kläder till en reklaminspelning som ska filmas denna vecka, blir spännande o se vad som hittat på för outfit, man vet aldrig med kineser.
Långhelg here i come!

puss

RSS 2.0