kallt!

Nu har dem stängt av värmen i Peking. Slog på den 15e november o av runt den 20e mars, inget man kan välja själv i kina. Eftersom vi har stora fönster i lägenheten är det sjukt kallt på morgonen o kvällen när inte solen skiner. Olivers morbror plus tjej är här o dem fryser, inge roligt. Jag har blivit förskyld med=( Det ryktas om snö snart vilket jag verkligen hoppas är ett stort skämt för vanligtvis så ska det va sommar i slutet av april.
Iallfall i veckan har jag jobbat en dag med tv-inspelning. Var för nån hälsoprodukt och var sjukt smidigt. Dem lockade håret, på med lite rosa läppstift o sen tog inspelning 30 min. Satt i en soffa och log mitt störtsa leende och sa grejer som "amazing" wonderful" hela tiden samtidigt om jag skulle blunda och ha armarna i luften. Var rätt svårt o hålla sig för skratt=)
I onsdags kom olivers morbror Rainer och hans tjej Rickie, dem är jättesnälla o roliga och har visat runt dem lite och äter god frukost med dem varje morgon. Frallor och varm choklad. Vi har käkat peking anka och thailändskt och igår satt jag med dem på mitt favvoställe Stone boat cafe i solen o drack öl. Fast dem dricker Kolabeer, öl blandat med cola..ingen kommentar på det.
Nu är de i förbjudna staden och oliver sitter o kollar på formel 1 och skriker över att en tysk tappade sitt hjul. Jag ska gå o köpa nån sorts värmefläkt så vi slipper frysa.
Veckans bästa nyhet är att Cathrine och David stannar i Peking och inte flyttar till bangkok som tänkt.


Linnea o ankan: har hittat bästa stället med eggplantsröra 5 min från vårt hus

Puss!



bara massa bilder


dvd-rensning när vi flyttade..

jag & miriam(från london som går i min skola)

olivers nya hobby, bartender på q-bar

nya vardagsrummet

cathrine och jag

fredagshaket med sushi, öl och sake (jarkko,oli,marcus,simon o anders)

min lärare och min hemläxa på tavlan

hela helgen på dig

Yes! Det är fredag!!!
Igår var jag på release party för ett svenskt märke som några vänners vänner startat. Hade tjejmiddag med taco innan här hemma med sara och cathrine. Slank ner en del vin oxå så efter det tog vi en drink på release partyt där typ alla svenskar jag känner var. skoj skoj! sen blev det en runda på vics, stor nattklubb, innan jag traskade hem runt 4 snåret. Tog en pannkaka med ägg och purjulök på vägen med. Imorse var det dock lite segt o gå upp. Jag tror jag börjar bli gammal, orkar inte med o festa på vardagarna när jag ska upp. hej o hå. det gick ialf och efter skolan lunchade jag med miriam och cathrine på en uteservering. Salladsbuffe med massa gott och kaka och kaffe. Njöt av solen i 2 h innan vi gav oss i väg på jakt efter skor vilket är ett äventyr här i peking. Dem har inte vår storlek, 40. Alla kollar på oss och skakar på huvet. 36 är mer normalstorlek här. Så det blev inga skor för nån av oss=(
Nu ska vi iväg på japansk middag och fira anders som fyllt år.

Puss!!

update

Håller på o laga till en laxsås med senap och creme fraiche just nu..mums! Vår granne kommer strax över och käkar lite middag.
I söndags for jag till ikea för att handla lite småsaker. Åt köttbullar och trängdes med massa kineser. När jag skulle betala vår min plånbok borta.!! Fick panik och letade överallt, gick runt hela ikea och pratade med alla vakter och personer jag kunde hitta. Men nej, stulen=( Jag ringde oliver och började storgråta. Sen va det bara o spärra alla kort och sånt. Världens bästa föräldrar hjälpe mig med att fixa allt annat såsom beställa nytt körkort och kontaka försäkringsbolag. Så nu får jag tillbaka pengarna jag förlorade, alltid något. Men är lite ledsen över alla fina kort och små lappar jag hade i plånboken, kommer ju aldrig tilbaka. men men!
Beijing är supervarm, 24 grader igår och idag började dem rengöra poolen vi har på våran innegård. Drack även min första öl utomhus på en takterass igår, inte dumt alls.
I helgen är det lite födelsedagsfiranden och ska försöka hitta en bra hoj med. Är riktigt sugen på o cykla nu, även om det inte riktigt blir som hemma då man måste ha 100% koncentration här pga all galen trafik här.
Dax att koka pastan.

hoppas ni har det soligt där hemma!
Pusspuss!

flytt och vår

Nu har vi flyttat. Det var sjukt effektivt. Vi betalade 350 rmb, då kom dem med en liten lastbil och kartonger. 4 flyttgubbar packade ner allt och tog våra 6 resväskor och hela flytten gick på ca 1,5 h. Nemas problemas! Jag fick åka med i lastbilen och flyttgubbarna satt inne i flaket.
Annat som hänt i veckan:
  • Har vart på bio med Catherine och sett Valkyrie, riktigt bra film som är värd att se
  • städade 4 h i vår nya frys och kyl som var sjukt äcklig, det växte gröna saker
  • tog mitt första bad i vårt badkar med en kall öl
  • firade första kvällen med champagne som vår granne/olivers polare kom över med
  • har börjat prata med taxichaufförerna på kinesiska, ungefär så här: -Är du rysk? Nej jag är svensk. -Vad jobbar du med? Jag pluggar kinesiska. -Bor din familj här? Nej, dem bor i sverige. Jag bor med min pojkvän, han är tysk. Idag är det fint väder.- Ja det är det. .....sen tar det slut=)
  • har skrivit en uppsats om min familj på kinesiska
  • ätit världens godaste chokladkaka
  • har stört mig på några av mina klasskamrater som är läskiga och blir helt galet exalterade av att lära sig kinesiska och ber innan dem äter lunch
  • stått i fönstret och lett mot solen och våren som äntligen kommit hit
  • insett hur mkt pengar jag förlorar på att ha mitt svenska bankkort här
  • druckit gratisdrinkar på ett artgallery och sen på Punk bar
  • oliver har börjat agera bartender på q-bar och "one for the road" blir oftast 4
  • vår nya säng är mjuk, no more kinesisk stenhård säng
Ikväll kommer lite folk över på middag och jossan har tipsat mig om o laga enchiladas så det blir nog det..mumsigt!
Imorrn funderar jag på köttbullar och ikea, behöver lite ugnsformar, ramar och småsaker. Måste köpa mig en cykel oxå för nu har vi flyttat några kilometer bort från min skola och det håller inte att åka taxi varje dag.

Puss o kram!!

mätt o belåten

Kom just hem från purple haze, pekings bästa thaimat. Det ligger väldigt nära vår nya lya som vi var o kollade till idag. Dem städade lägenheten idag och imorrn ska jag städa ännu mer tillsammans med ayin. Sen måste vi fixa lite kartonger så vi kan börja packa ner grejer.
Igårkväll var vi ett gäng på hutong pizza och födelsedagsdrink för judy som fyllde år. Efter det bar det av till pre-opening av L.A club som var överskattat och såg ut lite som en rymdskepp inuti. Fortsatte till Tango och tillsut, runt kl 3 hamnade jag på Maggies, som är ökänt för feta västerlänningar och små kinestjejer som blir betalda. Så det var lite som att besöka en sevärdighet faktiskt. Iallafall hade vi skoj och utanför säljs pekings absolut bästa(och enda?) hotdog. Den kom men torkad lök, stark senap och allt. gött!
Imorrn skola igen o sen städa städa!
Här kommer lite bilder, bättre bilder kommer sen när vi flyttat in på redigt.
Puss!

heelg!

Sitter med en stor kopp kaffe i soffan nu. Igårkväll skippade vi festande och käkade hamburgare och tog ett glas virre istället. Så idag är man utvilad, inte dumt inte=)
I eftermiddag ska vi skriva på kontraktet på lägenheten, det blir gött! Ikväll är det födelsedagsdrink för Judy på en liten bar. Annars inga planer, förutom att bli ordentligt frisk och plugga lite. Missade ju 3 dagar i skolan plus att vi alltid får läxa över helgen. Lite taskigt tycker jag. Men men. Solen skiner idag förresten och våren är nog här nu. Skinnjacka och vita tygskor!
Veckan bästa nyhet: H&M öppnar minst 2 butiker i Beijing, den första 23e april. Sjukt bra! Det finns nämligen inget o shoppa här förutom zara, mango och american apparel, helt ok iofersej men dyrare än hemma. En klänning för 800, nej tack. Sen har vi ju alla marknader med kinesstil och fejkkläder. usch, kineser har ingen bra klädstil..tänk er typ 98 fast en mer "billig" look.

Funderar på pannkakor nu...mums!

Puss!

Här kommer lite gamla bilder som jag glömt visa, från en gata några kvarter bort från vårt hus:


förra helgen i bilder


inte nu igen

Inatt fick jag gå upp typ 3 ggr o byta sovkläder för jag febersvettades så..blää! Har åkit på nån ny mag-grej och måste springa till toan hela tiden och har feber. Jag hatar o va sjuk och känns extra jobbigt o missa massa i skolan. SKa försöka plugga lite idag men känner mig så utmattad. Nu ska jag vila igen och drömma lite om nya lägenheten och vår!

snabb helg

åh den här helgen gick så fort!!imorrn är det redan måndag igen=( I fredas blev det massa sushi och sake med lite kompisar. Efter det var det svensk-mingel/get together på en bar. Jag lekte dj och det var riktigt trevligt o många svenskar. Sen på lördan var vi o kikade i nya lägenheten och diskutterade kontrakt. Det är lite knepigt med kontraktet vi har nu för ägaren bor i usa o vi är rädda o inte få tillbaka depositonen, en lång historia. Men hoppas det löser sig nu i veckan så vi kan skriva på det nya kontraktet. När det är gjort kan vi flytta in när vi vill..woho!Efter lägenhetstitten blev det en burgare och eftermiddasöl på rickshaw. Det spelades lite biljard o sen på kvällen middag med 13 andra på teppanyakistället vi var på för några veckor sen. Åt nog ett halvt kilo kött..såå gott! Sen hängde jag på oliver till q-bar där nästan hela pekings mediafolk var samlat. Och nu är det söndag och har latat mig hela dagen. Som ni kanske märkt så ser mina helger rätt lika ut=) men jag har inget o klaga på!back to school imorrn! Pusss

RSS 2.0